Passa al contingut principal

¿CONEIXEU EL KORFBAL?

 

El nostre esport és el Korfbal però, ¿Sabeu que esport és? A pesar de tindre més de 100 anys d’història, aquest no és conegut en gran mesura per les noves generacions i tampoc per les anteriors.

El Korfbal és un esport en el qual disputen 4vs4 i l’objectiu principal és encestar la pilota dins d’una cistella. Dit així, pareix que estem parlant des Basquet, i si és cert que té certes característiques, però, nosaltres l’hem escollit pels seus beneficis intrínsecs.

La principal diferència al basquet i a qualsevol esport del mon és que els equips estan formats per homes i dones, és a dir, son equips mixtes, una propietat difícil de veure per no dir impossible. Aquesta és el principal factor que va fer-nos decantar-nos per aquest i no per altre.

A més, també ens va agradar el funcionament del propi esport, sent com una evolució del basquet (ja no per tindre equipes mixtes) sinó per tindre que encestar sense un tauler que puga ajudar-te a ficar la pilota dins la cistella. També és important recalcar la importància del treball en equip, ja que tu soles no pots avançar i per tant guanyar un partit per molt bo que sigues encestant o molt ràpid que sigues, sempre necessites a la resta de companys i companyes. En el Korfbal, l’estatura no importa tampoc, ja que solen haver-hi integrants més baixets però amb una velocitat molt gran per a poder fer atacs i desmarcatges ràpidament.

Per tant, com he dit anteriorment pensem que fomenta la cooperació i la inclusió de tots els membres de l’equip ja que per a poder avançar amb la pilota has de passar-la, sent un esport de desmarcatge, fomentant al mateix tems l'habilitat física de carreres explosives i d’esquivar als contrincants.

Per a finalitzar, nosaltres com a futurs docents hauríem de fomentar més dins de les escoles aquest esport, ja que tracta temes imprescindibles per al dia a dia de l’alumnat com és la inclusió de qualsevol membre de la classe, oblidant-nos-en de les característiques físiques de cadascú i  centrant-nos més en treballar junts per aconseguir l’objectiu final.


XICOTET RESUM


A continuació, deixe l'enllaç a un partit professional entre Holanda i República Xeca: https://www.youtube.com/watch?v=OkCg_ZLut5s
  

Comentaris

  1. Personalment mai havia sentit parlar del Korfball, l'esport alternatiu de Claudio, i en aquesta entrada m'ha quedat molt clar el funcionament i les normes del joc. També m'agradaria dir que em sembla interessant que Claudio sempre per a finalitzar ens aporta un breu comentari de la seua perspectiva respecte a com aplicaria aquest esport a les classes d'Educació Física. Està molt ben redactat i la informació és útil. La seua infografia és breu i concisa.
    Li pose un 9.

    ResponElimina
  2. L’esport alternatiu que Claudio ha escollit per a desenvolupar la seua Unitat Didàctica és el korfball, el qual m’ha resultat molt dinàmic i original. Al gimnàs, vam comentar breument amb Irene les característiques principals d’aquest esport i em va semblar molt interessant.
    A més a més, considere que ha justificat perfectament el seu interés educatiu i didàctic, ja que es tracta d’un esport que fomenta valors com la igualtat (amb la formació d’equips mixtos), la cooperació o la participació, desenvolupant al mateix temps habilitats motrius i capacitats físiques com per exemple la coordinació oculo-manual.
    Gràcies a la informació que ens ha proporcionat, junt amb la infografia i l’enllaç al vídeo d’una partida oficial, he comprés millor aquest esport alternatiu. La redacció, per tant, és ordenada i amena. Considere que et mereixes un 9’5! Bon treball!

    ResponElimina
  3. Mai havia sentit parlar d'aquest esport alternatiu. Però, pel que planteja Claudio, sembla un esport molt interessant. Allò que trobe més destacable de l'esport plantejat és, més enllà dels materials o forma de joc, els valors que fomenta (cooperació, inclusió i coeducació).

    Pel que fa al plantejament de l'entrada és molt concisa amb la informació. No se'n va per les rames sinó que va a allò més directe e imprescindible, cosa que la fa més amena i senzilla de llegir i entendre. A més, pel que fa a la infografia, resumeix de forma molt ràpida allò més essencial d'aquest esport alternatiu. Per tot açò, la puntuació otorgada es de 9,2.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Ara pots traduir les entrades!